Dagelijks de nieuwste prijsvragen en winacties op PrijsvragenGala.nl

Welkom op jouw dagelijkse portie winnaars geluk met elke dag de nieuwste en online prijsvragen en winacties! Doe nu gratis mee en maak daarmee kans op ontelbaar veel mooie prijzen. Elke dag presenteren we je weer de nieuwste en meest actuele acties waaraan je kunt deelnemen en waar vele fraaie prijzen mee zijn te winnen. Doe vandaag nog mee met onderstaande prijsvragen en wie weet ben jij straks degene die een van deze prachtige prijzen wint!


Waarschuwing voor nep winacties en prijsvragen op facebook en instagram

Waarschuwing voor nep winacties en prijsvragen op facebook en instagram

Dit blogartikel is geplaatst op : 27 april 2020 door Redactie PrijsvragenGala.nl

Blog : Waarschuwing voor nep winacties en prijsvragen op facebook, instagram en internet websites! - PrijsvragenGala.nl


 

Voorkom oplichting op social media en internet via winacties!

Nep winacties op facebook en instagram en internetwebsites.... Een veel voorkomend probleem! Maar hoe voorkom je nu dat je zelf in deze valkuil trapt? Lees dan beslist even verder! Prijsvragen en winacties zijn uiteraard hartstikke leuk maar tegenwoordig blijken 'criminelen' er een sport van te hebben gemaakt om duizenden consumenten op te lichten middels diverse nep-winacties. Zeker op social media zijn deze praktijken soms schering en inslag en helaas trappen er dagelijks duizenden gebruikers met open ogen in....
Tevens tref je hieronder een lijst van websites die naar alle waarschijnlijkheid gewoonweg scam zijn, vol met veelal nep-acties die te mooi zijn om waar te zijn en ook wat je hier tegen kunt doen!

 

Geregeld kom je op de tijdlijn van vrienden of familie wel eens winacties tegen die ze hebben gedeeld. Nu is daar niets mis mee maar helaas betreft het zo nu en dan ook acties waar een verdacht luchtje aan zit. En geloof het of niet men trapt er steeds weer massaal in en helpt daarmee de crimineel die de winactie op touw heeft gezet! Maar hoe herken je nu een fake-winactie of een pagina die niet te vertrouwen is? We gaan je een stukje op weg helpen om vanaf nu eenvoudiger onderscheid te kunnen maken tussen wat 'fake' is en wat niet. Ook waarschuwen we je in dit blog voorde nieuwste vorm van oplicht omtrent winacties op social media.

 

Richtlijnen die je zullen helpen onderscheid te maken tussen echte en nep-winacties:

1) Is de prijs eigenlijk te mooi om waar te zijn (auto, caravan, tuinoverkapping enz enz) wees dan al meteen op je hoede want juist met grote prijzen worden mensen massaal gelokt om aan deel te nemen, te reageren of de actie te liken en te delen. Betreft het acties van bekende merken check dan even of je wel daadwerkelijk op de officiele pagina van het betreffende merk of winkel zit en of de adresgegevens kloppen want soms zijn er compleet nagebouwde social media pagina's actief in naam van een groot bedrijf.

2) Bestaat de social media pagina pas sinds kort maar heeft nu al duizenden volgers die enkel en alleen vergaard zijn via vaak meerdere mooie winacties per dag of week dan hebben ze vaak maar 1 doel voor ogen; zo snel mogelijk heel veel volgers vergaren om daarna de pagina voor grof geld door te verkopen! Dit is namenlijk de voornaamste redenen waarom deze neppagina's met nep-winacties bestaan!

3) Heeft de social media pagina enkel winacties met mega grote of populaire prijzen die iedereen graag zou willen hebben maar hebben ze verder geen enkele inhoudelijke berichten in hun tijdlijn en verwijzen ze ook nooit door naar bedrijven die de acties sponsoren of organiseren dan geloof maar niet dat ze zelf een jaccuzi, scooter, veranda of droomvakantie uit eigen zak gaan betalen en dat allemaal weggeven aan je.

4) Kun je contact met ze maken? Hebben ze een eigen mailadres of gewoon (post)adres? Is het antwoord nee, dan kun je ervan uitgaan dat oplichting wellicht al op de loer ligt!

5) Heeft de desbetreffende social media pagina geen eigen (bijbehorende) website? Dan is de kans reeds 95% dat het enkel en alleen om nep-acties zal gaan. Want welk bedrijf zonder website geeft opeens uit het niets prijzen weg? Juist ja, nobody!

 

Gebruik je gezonde verstand en like en deel niet zomaar willekeurig elke actie. Bekijk de winactie en vooral de social media pagina die het zogenaamd organiseert eerst eens door een paar kritische ogen! Bestudeer even hun tijdlijn (staat deze vol met winacties om van te dromen? Dan droom ook maar lekker verder want winnen zal je er niet) Bekijk ook even hun gewone website want ook daar zal een winactie geheid vermeld staan. Hebben ze geen website? Vergeet het dan maar want dan ben je hard opweg om opgelicht te worden. Zo voorkom je dat je je onnodig rijk zal rekenen aan een prijs die nooit weggeven zal worden maar tevens ook andere gebruikers meetrekt in de malaise door de winactie te delen op je eigen tijdlijn.

 

Actuele lijst van social media pagina's en websites die onbetrouwbaar zijn i.v.m nep-winacties : (update 18-03-2021)

- WEBSITE Wordjijdewinnaar.nl - ACTIEF!

- WEBSITE Enqueteplek.nl - ACTIEF!

- WEBSITE Winprijs.com - ACTIEF!

(de eerste 2 websites gebruiken zelfs logo's van "Website van het Jaar 2020" maar websites zijn pas in januari 2021 gestart! Neem zeker niet deel want de acties zijn nep, voorwaarden kloppen niet enz enz enz!)

 

- FACEBOOK Huis & Tuin inspiratie - ACTIEF!

- FACEBOOK E-bike Nederland - ACTIEF!

- FACEBOOK CSE - ACTIEF!

- FACEBOOK Caravio - ACTIEF!

- FACEBOOK Win nu - ACTIEF!

- FACEBOOK Deelmee - ACTIEF!

- FACEBOOK BabyKeus - ACTIEF!

-  FACEBOOK Your New Home - ACTIEF!

- FACEBOOK SSN - ACTIEF!

- INSTAGRAM The.best.giveawayst - ACTIEF!

- INSTAGRAM Onegiveaways - ACTIEF!

- INSTAGRAM Luxe_giveaways2 - ACTIEF!

- INSTAGRAM Win.gifts.here - ACTIEF!

- INSTAGRAM Win_actiesinmederland - ACTIEF!

- INSTAGRAM Thegiveaways4you - ACTIEF!

- INSTAGRAM The.big.giveaways - ACTIEF!

- INSTAGRAM Wineengiveaway - ACTIEF!

- INSTAGRAM Exclu_giveaways - ACTIEF!

- INSTAGRAM Surpriseforjou - ACTIEF!

- INSTAGRAM Iphonenext12 - ACTIEF!

 

Nep-facebookpagina's die in het verleden of onlangs nog actief waren met fake-winacties:
Dagje-uit-weetjes - Droomvakanties - Dagjewinnen - Veel wonen - GalaxyNote7 - Gratisproberen - iPhone-7-winnen - Liken-winnen - Online winnen - Product winnen

We zullen bovenstaande lijst regelmatig verversen. Deze lijst was eind 2020 nog vele malen langer. Circa 40 van dit soort pagina's hebben via nep winacties in korte tijd vele duizenden volgers weten te bemachtigen in het verleden omdat gebruikers hun acties blindelings liken, delen en volgen. Inmiddels zijn deze pagina's haast allemaal omgebouwd tot andere social media pagina's (vaak met een hoop onzin en/of pogingen om belachelijke producten een de man te brengen, maar inmiddels wel zonder nep-winacties). Het grootste deel ervan is echter doodleuk verkocht aan bedrijven die dan meteen kunnen starten met een social media pagina met vele duizenden volgers. En die vele volgers leveren bij de verkoop een hoop geld op.... ze zijn je dus erg dankbaar dat je al die fake-acties hebt geliked en gedeeld! Gelukkig hebben facebook en instagram zelf ook enkele pagina's uit de lucht gehaald om verdere oplichting te voorkomen.

 

Stop deze fake-pagina's en help mee ze te verwijderen!

Hoe kun je deze pagina's nu een halt toeroepen of facebook/instagram inseinen dat iets niet helemaal koek en ei is? Eenvoudig! Door ze NIET te liken en/of te volgen vooral GEEN acties te delen maar ze te rapporteren op het desbetreffende platform. Deel uiteraard wel deze pagina van ons blog met vrienden en familie op facebook en voorkom daarmee dat ook zij met open ogen in nep-winacties trappen!

 

Nieuwe vorm van oplichting via facebook!

Sinds een poosje is er een nieuwe vorm van oplichting actief op facebook! Wees gewaarschuwd en lees hier hoe dit werkt...
Je hebt deelgenomen aan een winactie en in de comment die jij achter hebt gelaten bij de desbetreffende winactie (of via en chatbericht) komt een reactie voor jou met het verzoek om op het linkje te klikken en daarmee naar hun bedrijfs of winnaarspagina te gaan om je prijs te kunnen claimen.  Je drukt op het linkje en ergens op de pagina waar je nu terecht komt zie je een tekst zoals bijvoorbeeld:

#GEFELICITEERD voor u die opmerkingen van mij heeft ontvangen en is gekozen als winnaar 🎖🎖
Volg alle onderstaande instructies om de prijs te claimen !!
Registreer hier uw naam👉 https://tinyurl.com/y9zsjojb
Wacht een paar minuten om een bevestiging per e-mail te ontvangen

 

NIET DOEN! Het is al wat vreemd dat je naar een speciale (facebook)pagina moet surfen om je gegevens in te vullen maar als je goed oplet zie je het volgende:
- de (facebook)pagina die je moet bezoeken is niet van het account wat de winactie organiseerde
- bekijk de url (websitelink) en je ziet dat het een compleet ander account of bedrijf is
- ben je toch naar deze pagina gegaan dan zie je een tekst zoals hierboven vermeld staat. Druk je vervolgens op het linkje in die tekst om je prijs te claimen (zoals in het voorbeeld hierboven: https://tinyurl.com/y9zsjojb) dan zie je welliswaar de prijs die je wellicht inderdaad kon winnen maar je ziet ook een hoop facebookreacties op deze pagina maar zelf reageren kan niet. Nee dit klopt want het zijn allemaal nagebouwde nep-reacties. Ten eerste; hoe kunnen er zoveel reacties staan als jij de enige winnaar bent? Ten tweede; iedereen kan deze pagina bezoeken en zich dus als winnaar registreren. Onderin op de pagina zie je een contactbutton maar joh, deze werkt uiteraard niet. Druk je vervolgens op het linkje om je te registreren dan ga je weer naar weer een compleet andere pagina waar men graag je gegevens wil hebben en we hoeven je hopelijk verder niet te vertellen dat dit een grote vorm van oplichting is en dat het niet verstandig is om je gegevens vervolgens in te vullen.
Trap er dus niet! Vertrouw je het niet, stuur de echte organiserende facebookpagina van de winactie een prive bericht met de vraag of je echt gewonnen hebt aangezien je een bericht hebt ontvangen dat je naar een andere pagina moest om je daar te registreren als winnaar. Je zlt al snel ontdekken dat dat niet klopt!

 

Tot slot

Als prijsvragenwebsite zijn dergelijke nep-acties ons uiteraard ook een ware doorn in het oog. Het vertrouwen van de gewone burger om gewoon eens leuk aan een winactie deel te nemen zonder nadelige gevolgen of gewoon voor de gek te worden gehouden zakt ziender ogen en dat vinden wij als fanatieke prijsvragenfreaks uiteraard erg jammer. Toch willen we u middels dit blog graag waarschuwen en hopen we dat we u een beetje kunnen behoeden voor deelnames aan dergelijke nep-acties. Want winnen zul je er nooit doen! Door dit soort nepacties en pagina's te liken en te delen helpt u dit soort oplichters alleen maar in het zadel en ondanks dat het u niets kost verdienen ze stiekem toch bakken met geld aan uw likes en deelacties. Hebt u twijfel, doe dan gewoon niet mee en laat deze winkans lekker aan u voorbij gaan. Hebt u een actie of pagina gevonden waarbij u twijfelt aan de echtheid ervan? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zullen dan trachten te onderzoeken of het veilig is om deel te nemen of dat het helaas een poging tot oplichting betreft.

De prijsvragen en acties die wij verzamelen op onze websites zijn veilig om aan deel te nemen. Mocht u desondanks toch twijfelen (ook wij kunnen wel eens per ongeluk iets over het hoofd zien) aan de echtheid of organisatie achter een prijsvraag laat het ons dan beslist even weten en wij zullen meteen actie ondernemen en de winactie aanpassen of verwijderen. Tenslotte willen we deze leuke vrijetijds hobby voor zowel u als ons zelf vrijwaren van welke vorm van scam en oplichting dan ook. Verder wensen we je veel plezier aan prijsvragen en winacties want de meeste acties zijn gewoon echt maar die auto, caravan, luxe reis of badkamer daar vragen we je toch om (met name op facebook en instagram) even goed op te letten of alles wel klopt en met name wie deze prijs nu eigenlijk wegggeeft. Op die manier zul je al snel het kwade van het goede weten te onderscheiden.

 

 


Vakantieveilingen

Dit blog is op 27-04-2020 om 14:09 uur geplaatst door de redactie van PrijsvragenGala.nl

 

Reacties op dit blog

Heleen Wessels     (Geplaatst: 04-01-2021)
Tsja, eerlijk is eerlijk, hier zou ik dus ook intrappen! Ga vanaf nu toch wat beter opletten. Thanks!
Katinka van de Water     (Geplaatst: 26-09-2020)
Goed dat hier aandacht voor is en dat men mensen hiervoor wil beschermen!
Tessa Verhaag     (Geplaatst: 06-08-2020)
Jemig, bedankt voor de waarschuwing want hier trappen inderdaad veel mensen in.
Daan Vermeulen     (Geplaatst: 28-07-2020)
Al die mooie droomprijzen blijken dus inderdaad luchtkastelen te zijn en ja ik ben er ook ingetrapt. Doe voortaan alleen nog maar aan winacties mee via jullie website. Wel zo veilig!
Wendy Aertsen     (Geplaatst: 24-07-2020)
Fijn dat er mensen zijn die wel goed opletten en anderen waarschuwen voor dit soort vervelende praktijken
Leon van Diepen     (Geplaatst: 24-07-2020)
Pfff, je zou er zo intrappen maar als je wat verder kijkt dan je neus lang is dan zie je dat het inderdaad allemaal fake en oplichting is. Bedankt voor de waarschuwing.
Hans ter Weijde     (Geplaatst: 23-07-2020)
Zijn allemaal grote prijzen die ze weggeven maar er zit geen enkel bedrijf aan vast dus inderdaad niet te vertrouwen!
Els Cox     (Geplaatst: 23-07-2020)
Fijn deze lijst met nep-accounts want je zou er inderdaad zomaar intrappen!

Laat een reactie achter

Wordt niet op de website getoond.
 


(advertentie)Wij horen graag jouw mening over prijsvragen en winacties. Vul s.v.p. onze prijsvragen-polls in!
Wij horen graag jouw mening over prijsvragen en winacties Reacties (2) | 1 februari 2021
Bestaan ze wel echt die prijsvragen winnaars? Lees hier hun verhalen!
Bestaan ze wel echt die prijsvragen winnaars? Lees hier hun verhalen! Reacties (3) | 2 januari 2021


PrijsvragenGala.nl - Dagelijks de nieuwste gratis prijsvragen en winacties!


Als we nog niet tot je favoriete websites behoorden dan worden we het waarschijnlijk vanaf nu wel, want dagelijks presenteren we je de nieuwste online prijsvragen en winacties waaraan je gratis kunt deelnemen en waarmee je elke dag weer ontzettend veel mooie prijzen kunt winnen.

We hebben alle acties reeds netjes onderverdeeld in diverse keuze mogelijkheden zodat je gericht kunt deelnemen aan prijsvragen die jouw interesse hebben. Ga je graag op reis kijk dan eens of je een gratis vakantie in de wacht kunt slepen. Verheug je je al op bioscoopkaartjes voor die nieuwe film of spring je liever in gat in de lucht omdat je concertkaarten van je favoriete artiest kunt winnen? Wie weet ben jij straks wel de winnaar van een nieuwe set meubels voor in je huis. Of maak jezelf happy met leuke hippe dames of heren kleding en verras je zelf met de nieuwste beauty producten. Of maak gewoon je eigen keuze door een cadeaubon of shoptegoed te scoren waarmee je straks heerlijk kunt gaan shoppen. En voor de heren; vergeet de te winnen elektronica en gadgets niet dagelijks even te bekijken.

Ach ik win toch nooit...! Klopt, als je nooit meedoet aan een winactie, dan win je inderdaad ook niet! Dus doe gewoon regelmatig mee en je zult zien dat je vanzelf een keer in de prijzen zult vallen weten we uit eigen ervaring! Jij maakt net zoveel kans als een ander! Kijk anders ook een bij onze tips voor het deelnemen aan prijsvragen. Elke dag speuren we naar de allernieuwste en beste gratis prijsvragen op internet. Je hoeft alleen nog maar onze website in de gaten te houden voor de meest actuele acties waarmee je honderden gratis prijzen kunt winnen. En om het tot slot helemaal geweldig te maken hebben we de juiste antwoorden er vaak ook al bij vermeld zodat je deze zelf niet eens meer hoeft op te zoeken!

Hou vanaf nu je voordeur in de gaten want voor je het weet staat er binnenkort een postbode met een verrassing op je te wachten!

We wensen je alvast veel plezier en geluk!
PrijsvragenGala.nl

© 2006-2021 Active Internet Services - Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeling door Hendrick Media.
Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectieve auteursrechteigenaren.